Druggebruik bij de partner

Indien jullie zwanger willen worden of indien je vrouw (net) zwanger is, wordt er aangeraden dat de (toekomstige) mama –liefst voordat ze zwanger wordt - stopt met druggebruik.
Door zelf ook te stoppen met druggebruik, ondersteun je je partner in haar pogingen om geen drugs te gebruiken.

Bij mannen leidt het gebruik van drugs en anabole steroïden tot een verminderde kwaliteit van het sperma. Cannabis vermindert de reactiesnelheid en concentratie van een ouder.  Stimulerende middelen zorgen ervoor dat een ouder sneller zijn of haar geduld verlies. Na de geboorte kan de veiligheid van je kind niet gegarandeerd worden en de band tussen ouder en kind kan geschaad worden.

Stoppen met drug is niet altijd vanzelfsprekend. Van zodra je weet dat je zwanger wil worden, bespreek je dit best in alle eerlijkheid met je arts, vroedvrouw of apotheker. Zij zullen je advies geven over waar je terecht kan voor professionele hulp.

Voor alle vragen over drugs kan je bovendien terecht bij De DrugLijn.  Bellen kan ook via 078/15.10.20.  Je kan er terecht voor concrete informatie, een eerste advies en/of adressen voor hulp en preventie. Ze staan open voor je verhaal zonder te oordelen of te veroordelen. Anonimiteit, objectiviteit en vertrouwen staan er centraal.

Op zoek naar advies of hulp?

Ga naar ....

Voor de zorgverlener